+ mer
Mercedes SLS AMG “Hunderfossen Edition”. Foto: Bertel O. Steen AS

Nå kan poden kjøre Mercedes SLS

Verdens kraftigste elbil, Mercedes SLS AMG E-Cell, er endelig på markedet. Allerede lørdag kan poden kjøre en variant av bilen.

I sommer kommer verdens kraftigste elbil, Mercedes SLS AMG E-Cell, endelig på markedet. Men allerede i morgen kan du kjøre elektrisk bil med stil, dersom du drar til Hunderfossen Familiepark og ikke er mer enn halvannen meter høy.En av Hunderfossens mest populære attraksjoner er bilbanen, der unge håpefulle kan prøve seg som sjåfører. Flere generasjoner bilglade nordmenn har hatt sin motoriserte debut i anlegget. Nå oppgraderes bilparken og inn kommer en av verdens råeste superbiler.- Bilanlegget på Hunderfossen er et høydepunkt for mange barn. Og den elektriske utgaven av SLS AMG sies å være et høydepunkt for alle som har prøvd den. Derfor passer denne bilen perfekt når nå Hunderfossen oppgraderer sin folkekjære attraksjon, sier Johnny Kristian Danielsen, direktør i Mercedes-Benz Personbil.
Om SLS AMG "Hunderfossen Edition"
De små bilene drives av en elektrisk motor og er spesialutviklet for Hunderfossen Familiepark. Bilene har arvet flere egenskaper fra Mercedes-Benz sine voksenbiler. Blant annet registrerer bilene om de er i ferd med å kollidere, og varsler umiddelbart den unge føreren.For å kunne kjøre de må du være mellom 120 cm og 150 cm høy. Etter endt kjøring mottar du "sertifikatet", et bevis på at du har kjørt elektrisk Mercedes-Benz SLS AMG på Hunderfossen Familiepark.
Om SLS AMG E-Cell
SLS AMG E-Cell er en elektrisk drevet todørs roadster, basert på superbilen Mercedes-Benz SLS AMG. Fire motorer, en på hvert hjul, yter til sammen 751 hk og 1000 Nm. Dette lar bilen bevege seg fra 0 til 100 på 3,9 sekunder. Toppfarten er elektronisk begrenset til 250 km/t. Prisen i Norge er 2.850.000 kroner.
Motor