+ mer
Teamet fra NTNU ble nummer tre i Shell Eco-marathon, og vant prisen for beste design og beste kommunikasjon.

NTNU-bil på pallen i internasjonal konkurranse

Studenter ved NTNU i Trondheim fikk tredjeplass i Shell Eco-Marathon i Rotterdam i helgen.

Bilen de laget kunne kjørt 2.000 kilometer på energi tilsvarende en liter bensin.Bilen DNV Fuel Fighter er en kombinasjonsbil med elmotor og solcellepanel.I konkurransen kjørte de 16 kilometer, før det ble regnet ut hvor mange kilometer bilen ville kjørt på energi tilsvarende én liter bensin. Svaret: 2.000 kilometer.Shell opplyser at de norske studentene hadde en del tekniske problemer underveis, men at de til slutt klarte å fullføre et løp.NTNU-studentene deltok i klassen «Urban concept», og havnet til slutt på en tredjeplass. I tillegg fikk de prisen for beste design og beste kommunikasjon.- NTNU er med på denne konkurransen hvert år, og hevder seg alltid. Over 3.000 studenter er med i konkurransen, og da er det stas å havne på pallen, sier kommunikasjonssjef i Shell, Lillian Aasheim, til NTB.(©NTB)
Motor