Autolease har bestilt et knippe elbiler fra den amerikanske produsenten Tesla Motors Inc.- Tesla produserer fullverdige biler, både rekkevidde, sikkerhet og komfort er på høyde med eller bedre enn en tradisjonell premiumbil, sier Haakon J. Marthinsen, leder for Autolease i Norge. Autolease har bestilt både sedanen Tesla Model S og SUV-en Tesla Model X.De første Model S ble overlevert amerikanske kunder sommeren 2012, og modellen har bidratt til å fange markedets interesse. De første norske kundene får levert bilen høsten 2013. Model X blir først levert i 2014.- Vi har valgt å bestille et knippe av de to Tesla-modellene. Vi har ikke gjort noen avtaler med kundene, men er vi trygge på at de finner veien til det som kanskje er det mest spennende som har skjedd i bilindustrien på lenge. De har allerede vist interesse. Tesla har vi tro på og gjør den tilgjengelig for våre kunder. Velfungerende elbiler, med god batterikapasitet og halv beskatning kan bidra til at de kommer til å bli like selvfølgelig for direktøren som Passat og Mondeo er for selgeren, sier Marthinsen.- Vi gleder oss til å inkludere Tesla i flåten, sier Marthinsen.Månedskostnaden for en Tesla Model S 85 ligger an til å havne på rundt 11.650 kroner i måneden inkludert forsikring, service, vinterdekk etc. Det er i samme prisleie som en BMW 530, Audi A6 3,0 Quattro eller en Mercedes-Benz E350. Skattekostnaden for bruker er derimot dramatisk lavere, drøyt 33.000 kroner for en Tesla, mens de tre andre gir en skattekostnad på rundt 90.000 kroner i året.Restverdien på Tesla tre år og 45.000 km frem i tid er satt marginalt lavere enn sammenlignbare premiumbiler. Bakgrunnen er at Autolease fortsatt er noe spent på mottakelsen i ettermarkedet, og utviklingen knyttet til batteriteknologi etc. Lavere markedsverdi/restverdi slår ut i høyere månedsleie.- Momsutfordringen har hemmet bedriftenes interesse for elbiler. Dette er vi bevisst og har derfor en løsning hvor bedriften, i stede for leasing, lånefinansierer kjøp av elbil med en garantert restverdi, det gjør momsregnskapet mer gunstig, sier Marthinsen.