+ mer
Tesla Model S. Foto: AP

Tesla Model S - verdens beste bil?

Tesla Model S fikk 99 poeng av 100 mulige.

Tesla Model S, den elektriske luksusbilen, oppnådde høyeste test-score noensinne i det uavhengige amerikanske forbrukermagasinet "Consumer Reports". Model S fikk 99 poeng av 100 mulige, og ble bedømt på samme premisser som en bil med forbrenningsmotorer.- Model S kombinerer egenskaper som miljøhensyn med luksusbilens støysvake kjøring og komfort, samt sportsbilens hurtige aksellerasjon, kjøreegenskaper og bremser. Den er komfortabel og stille som en luksusbil, men mer energieffektiv enn de beste hybridbiler, forteller Jake Fisher, som er ansvarlig for biltestene hos Consumer Reports.Tesla Model S er verdens første elektriske luksussedan. Bilen har plass til opp til syv personer, aksellerer fra 0-100 km/t på 4.4 sekunder., og har en rekkevidde på 500 km. Model S koster fra 446.600 kroner.Tesla Motors utvikler elbiler og elbilteknologi. Teslas mål er å aksellerere verdens overgang til elektrisk mobilitet med et fult sortiment av stadig billigere elektriske biler. Firmaet har base i California, der de designer og fremstiller elektriske biler, samt elektriske motorer og komponenter til partnere som Toyota og Daimler.Tesla har levert nesten 10.000 elektriske biler til kunder i 31 land. Levering av Tesla Model S til Europa begynner til sommeren.
Motor