+ mer
Skoda Rapid Spaceback.

Golf-konkurrent fra Skoda

Skoda lanserer sin første kombi i kompaktklassen.

Med sin nye modell Rapid Spaceback lanserer Skoda en bil som skal å fri til yngre kjøpere.Bilen blir merkets første kombimodell i kompaktklassen.- Den nye Skoda Rapid Spaceback representerer en milepæl for Skoda og videre vekst i Norge ved at man nå går inn i den strategisk viktige kompaktklassen, sier direktør Kai Robert Solheim hos den norske Skodaimportøren Møller i en kommentar.Bilen blir en god del mindre en sedanutgaven av Rapid, da den er 18 centimeter kortere.Det gjør at Rapid Spaceback får et bagasjerom på 415 liter med seteryggen oppslått, og 1380 liter med baksetet nedslått.Bilen vil leveres med fem motoralternativer i Norge, hvorav tre er bensin og to er diesel.Minste motor blir en bensinmotor på 86 hestekrefter. Toppmodellen blir en 122 hk TSI bensinmotor.Bilen vil også leveres i en GreenLine-utgave med en 1,6 liters TDI dieselmotor på 90 hk. Denne vil ifølge Skoda ha et forbruk på 0,38 liter per mil, og et CO2-utslipp op 99 g/km.Prisene er foreløpig ikke klare, men ventes å være klare til premierevisningen i begynnelsen av september i Frankfurt.

Motor