+ mer
Ferrari F430 Spyder. Foto: Ferrari

Solgte 11 luksusbiler for 25 mill.

Fransk politi beslag la elve luksusbiler under en razzia hos sønnen til Ekvatorial-Guineas diktator. Nå er bilene solgt.

"Teodorin" Nguema Obiang Mangue, sønn av Ekvatorial-Guineas diktator Teodor Obiang Nguema Mbasogo, skal ha brukt over tre milliarder av det fattige landets skattepenger for å finansiere et liv i sus og dus, i perioden 2004 til 2011, ifølge luxurylaunches.com.Pengene skal ha blitt brukt på luksusforbruk, deriblant innkjøp av dyre eiendommer, biler og merkevarer.Det er de franske anti-korrupsjons myndighetene som har regnet seg frem til summen, de mener skal ha gått rett ut av statskassen og inn i "Teodorin's" lomme.I 2011 slo det franske politiet til mot et av hans hus, et 101-roms hus i Avenue Foch i Paris, og beslagla 11 luksusbiler.Det er disse bilene som nå har blitt solgt på auksjon.Blant de 11 bilene var blant annet to Bugatti Veyrons, en Maserati MC12, en Porsche Carrera GT, en Ferrari Enzo og en Ferrari 599 GTO, skriver nettstedet.

Motor