+ mer
Foto: Arne Bjørn Fossen / NTB scanpix.

Trygg Trafikk frykter godvær fører til flere ulykker

I takt med godværet denne sommeren øker også antallet trafikkulykker. Trygg Trafikk frykter at den gode statistikken med færre dødstall på veiene kan ryke.

I juni mistet 18 personer livet i trafikkulykker, sju mer enn samme måned i fjor, og hittil i juli har åtte mennesker omkommet, skriver Dagbladet.- Det er helt klart en svært dyster start på sommertrafikken i år. I tillegg til de som har omkommet, har det vært en del stygge ulykker, sier direktør Tori Grytli i Trygg Trafikk.Hun frykter at den gode trenden de siste årene, med en jevn nedgang, kan være i ferd med å snu, men understreker at det er for tidlig til å trekke bastante konklusjoner ennå.- Det kan også være tilfeldige svingninger som slår inn, sier Grytli.Økningen i trafikkulykkene henger sammen med at det er mer trafikk på veiene, noe som i seg selv gir en økt risiko. Samtidig kjører ferierende nordmenn gjerne på stedet hvor de ikke er så godt kjent, og har i tillegg en bil som er lastet annerledes enn vanlig, og dermed har endrede kjøreegenskaper.- Det ser ut som at godt vær i seg selv er en ulykkesfaktor, siden nedgangen har kommet når det har vært et par dårlige somre, konstaterer hun.

Motor