+ mer
Peugeot RCZ R.

Villdyr fra Peugeot

Franskmennene viser frem R-versjon av RCZ.

Peugeot viser frem en råere versjon av den allerede sportslige RCZ på Goodwood «Festival of Speed», skriver selskapet i en melding.Denne gangen er det snakk om en R-versjon med en 1,6 liters bensinmotor på 270 hestekrefter og 330 Nm ved 1.900-5.500 omdreininger.

5,9 sekunder
Ifølge Peugeot gjør nye RCZ R unna 0 til 100 kilometer i timen på 5,9 sekunder. Toppfarten er sperret på 250 kilometer i timen.Drivstoffmessig er det heller ikke galt, da lite slagvolum sikrer et forbruk på bare 0,63 liter på milen. Utslipp på 145 gram CO2 ved blandet kjøring er også mer enn godkjent.«Bilen er senket 10 millimeter, har 19-tommers felger og ett eksosrør på hver side som standard. Felgene er en halv tomme bredere enn standard 19-tommere, og sammen med det lavere tyngdepunktet og dekk av typen Goodyear Eagle F1 Asymmetric 235/40-19, garanteres godt veigrep», heter det i meldingen.Ellers nevnes det at RCZ R har fått ny spoiler for å øke marktrykket, samtidig som den er slanket 17 kilo i forhold til 200 hk-utgaven av RCZ. Understellet er stivet opp, og en Torsen «Limited Slip» differensial skal sørge for at kraften omgjøres til «forrykende ytelser».Bilen har også nytt interiør, blant annet med seter trukket i alcantara og nappaskinn, røde sømmer, mindre ratt og kort girstang.RCZ R vises til helgen på Goodwood, og for publikum på bilmessen i Frankfurt i september. Salget starter i begynnelsen av 2014.

Motor