Elbiler kan bli kastet ut av kollektivfeltet

Grunnet den store økningen i elbilsalget i Norge vurderer Vegdirektoratet å fjerne førernes mulighet til å benytte kollektivfeltet.

Foto: Scanpix
Motor

Hittil i år er det solgt nesten 2.700 nye elbiler. Det begynner busser og taxier i kollektivfeltet å merke. Direktoratet skal nå gjennomføre en telling av elbiler, melder NRK.- Det er positivt at vi øker elektrifiseringen av bilparken vår, men samtidig er det viktigere for miljøet at vi har en effektiv kollektivtrafikk. Jeg er redd det begynner å nærme seg mot å lage forbud mot elbil i kollektivfelt på enkelte steder, sier avdelingsdirektør Ivar Christiansen.Forsker Bjart Holtsmark i Statistisk sentralbyrå påpeker også at noe av miljøgevinsten ved elbil spises opp av at eierne sjeldnere benytter kollektivtransport eller sykkel. (©NTB)

Nyheter
Næringsliv