+ mer
Audi Sport quattro consept. Foto: HegnarOnline

Audi-kundene elsker Quattro

Annenhver Audi som selges nå har firehjulstrekk.Og nye modeller står klar til å spys ut på markedet.

Det vil komme mange store nyheter fra Audi de neste årene, men på årets Frankfurt-utstilling bestående av 28 biler finner vi ikke så mye
veldig
nytt.A3 cabriolet har verdenspremiere. Det er den fjerde A3-modellen som lanseres, etter tre dørs-varianten, Sportback og Sportslimousine. Den kommer på veien i Norge i løpet av våren 2014.Ifølge informasjonssjef for Audi hos importøren Harald A. Møller AS, Marius Tegneby, vil A3 bli største modell i sitt segment nå.Plug in-hybriden A3 e-tron vil være på plass i Norge neste sommer. Dessuten åpnes det for bestilling av den gjerrige A3 1.6 TDI ultra i oktober. Til tross for 110 hk er CO2-utslippet så lavt som 85 gram per kilometer.(50 bilder)
Plug-in hybrid med 700 hk
Audi er også ut med en helt ny konseptbil, Sport quattro concept med linjer som minner om legendariske Sport quattro fra begynnelsen av 80-tallet. Det er en plug-in hybrid med en effekt på 700 hk, men med et forbruk på bare 0,25 liter på mila-Det
blir
en bil, lover Tegneby. - Vi venter spent på mer informasjon fra fabrikken de nærmeste årene, sier han.
A8 oppgradert
Flaggskipet Audi A8/S8 vises også frem i oppgradert utgave. Ny Matrix LED lysteknologi er blant høydepunktene i disse modellene.
Størst på 4x4
Ifølge Tegneby er annenhver Audi som selges i Norge i dag en Quattro-modell.- Vi er det tredje største merket på 4x4 nå, sier han. Blant premiumbilene er Audi aller størst på firehjulstrekk for tiden.Audi-importøren regner med å selge 8.000 biler i Norge i år, noe som vil gi en markedsandel på rundt 6 prosent.
Nye modeller i fleng
- Vi må ikke hvile på laurbærene, sier Tegneby, som lover en rekke nye modeller de neste årene.- Vi starter modellslippet i løpet av neste år og innen utgangen av 2015 vil vi ha en helt ny og oppdatert portefølje, sier han. Blant annet står en ny Audi A4 på programmet.
Motor