+ mer
Tesla Model S

Elbil-krangelen fortsetter

Norsk Elbilforening kaster seg inn i den opphetede krangelen rundt den luksuriøse og populære elbilen Tesla.

Elbilforeningen mener påstanden om at hver bil subsidieres med 500.000-700.000 kroner er «meget tvilsom».- Våre beregninger viser at dette er et skudd langt over mål, sier generalsekretær i elbilforeningen Snorre Slettvold.Dette er et av hovedargumentene for dem som mener avgiftspolitikken i praksis fører til sponsing av privat luksus. Bilbransjen og tunge biljournalister har stilt seg kritisk til at de rike og vellykkede skal få tilgang til sterkt subsidierte luksusbiler som likevel er for dyre for folk flest.En rekke kjendiser har bestilt bilen, blant dem kronprins Haakon, den danske kronprinsen og Høyres Nicolay Astrup. I sommer har Frederic Hauge reist land og strand rundt for å vise fram sin nye Model S. Luksussportsbilen går fra 0 til 100 på 4,4 sekunder og kan på en god dag kjøre mer enn 50 mil på en ladning.Tesla Model S har den første uken av september en markedsandel på 6,1 prosent her i landet og er dermed Norges mest solgte bil. Til sammenligning ligger Golf på 4,9 prosent, ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken AS (OFV).Forklaringen på storsalget i september er at mange kjøpere som har stått lenge på venteliste nå får levert sine biler.Tesla Model S er ingen billig bil, til tross for at den er fritatt for avgifter. Bilen koster mellom 450.000 og 730.000 avhengig av batterikapasitet og utstyrsnivå. (©NTB)

Motor