+ mer
Audi RS6. Foto: HegnarOnline

Rekordsalg for Audi

Til tross for nedgangstider i Europa, selger Audi biler som aldri før.

Audi har satt ny salgsrekord i løpet av årets åtte første måneder.Det fremgår av en melding mandag.For første gang har selskapet krysset én million solgte biler allerede i august - totalt 1.030.450 enheter.Økningen fra samme periode i fjor er dermed på 7,2 prosent. Størst vekst fikk Audi i Nord-Amerika og stillehavsregionen i Asia, med en økning på henholdsvis 19,6 prosent og 22,4 prosent.- Med tosifret vekst tar USA og Kina igjen ledelsen for Audis positive resultater i august. Vi er dermed godt på vei til å nå målet om 1,5 millioner solgte biler i år, Luca de Meo i Audi i en kommentar.Han kan fortelle at selskapets lansering av A3 sedan i Europa neste uke vil være en viktig impuls, ettersom selskapet fortsatt seiler i motvind i vår del av verden.Med en nedgang på 2,3 prosent i årets åtte første måneder målt mot samme periode i fjor, gjorde Audi det likevel bedre enn markedet som helhet. I tillegg er produsenten fortsatt det mest populære premiummerket i Europa.Totalt sett solgte Audi 118.650 biler i august, hvorav 46.100 ble solgt i Europa.
Motor