+ mer
Skoda Octavia RS

- Skoda Octavia er lokomotivet vårt

Skoda rapporterer om meget godt salg av én modell, mens andre har større potensiale.

Den største nyheten på Skodas stand i Frankfurt i år er en stasjonsvognutgave av Rapid; Spaceback.Prisene er ikke klare, men informasjonsansvarlig for Skoda hos importøren Harald A. Møller AS, Jan Erik Haugen, lover omtrent samme pris som på eksisterende kombi, rundt 190.000 kroner.De første bilene vil være på plass i Norge i november.Haugen sier at de har solgt om lag 300 Rapid i år. Målet for neste år, med Spaceback på plass, er 1.000-1.200 biler.

- Vi selger mye. Octavia-salget er fantastisk, sier Haugen. Så langt har mange valgt 180 hk bensin med DSG og 4x4, men også 150 hk-utgaven og 105 hk kombinert med firehjulstrekk selger bra.Importøren er imidlertid ikke like fornøyd med salget av alle modellene, eksempelvis gjelder det- Vi regner med å selge 600-700 i år, men bilen har større potensial, sier Haugen.Han ser større potensial for Yeti, ikke minst når bilen har vært gjennom en omfattende facelift. De nye bilene kommer til Norge rett over nyttår.- Vi bør komme tilbake på 1.000-1.200 solgte biler, sier Haugen.- Ambisjonen vår er å nå en markedsandel på 5,5 prosent. Så langt i år ligger vi på 4,2 prosent, men vi regner med å nå 5,0 prosent, sier informasjonssjefen og viser til den høye registreringstakten på nye Octavia stasjonsvogn.

Motor