+ mer
Tesla Model S. Foto: AP

Tesla-eiere selger bilen med fet gevinst

De som har fått levert sine Tesla Model S kan tjene 100.000 kroner over natten.

Mange har stått lenge i kø for å få Norges nye superbil, elbilen Tesla Model S. Siden de første bilene rullet ut på norske veier i begynnelsen av august, har 350 nordmenn fått utlevert sine biler. Faktisk var Hvor mange som faktisk har bestilt bilen i Norge, er ikke kjent, men noen tusen er det nok. De som bestiller Tesla Model S nå, får ifølge Kjell-Arne Wold i Tesla sin nye bil i januar/februar 2014. Men det finnes snarveier.
For øyeblikket ligger det ute åtte Tesla Model S på Finn.no. Prisene varierer fra 625.000 til 776.000 kroner. De billigste har en ytelse på "bare" 362 hk, men den største batteripakken som gir en teoretisk rekkevidde på rundt 48 mil.
Kan tjene 100.000 kroner
Vi har vært i kontakt med én av selgerne, Arthur Pogosov, som skal ha rett i overkant av 650.000 kroner for sin 85 Kwh-versjon. Han hentet sin bil på mandag etter å ha ventet på den siden 2009."Den er ikke kjøpt for å selges videre men siden etterspørselen på disse er såpass stor har jeg innsett at alt har sin pris!", skriver Pogosov i sin annonse. Han røper at han har lagt den ut for en pris som ligger 100.000 kroner over det han betalte.
- Jeg ser på Finn at jeg ikke er den eneste og at det er flere som allerede har blitt solgt nylig. Siden i går natt har jeg hatt 3.000 klikk og 10 henvendelser, sier Tesla-eieren.
Motor