Inkassokrav mot Tesla - betaler ikke regningene

Tesla får en ripe i lakken når inkassosakene florerer og Oslo kemnerkontor tar pant i bankinnskudd. (Oppdatert 08:05)

Tesla Model S. Foto: Tesla
Motor

Med 1.602 registrerte personbiler i Norge så langt i år, er Tesla ifølge Opplysningsrådet for Veitrafikken Norges 20. største bilmerke, foran storheter som Mini, Renault og Fiat, skriver Finansavisen i dag.Men den enorme pågangen har gitt bilprodusenten faktura-trøbbel.- Rask ekspansjon har ført til økt behandlingstid av fakturaer, sier Teslas finansdirektør i Europa, Prash Patel, til bilbransjenettstedet Bilnytt.no.Siden juli i år er det registrert åtte inkassosaker på Tesla Motors Norway i Brønnøysundregistrene. Forrige uke tok Oslo kemnerkontor pant i bankinnskudd for 84.000 kroner hos den hurtigvoksende virksomheten. Det er tydelig at nybilsalget har vært prioritert fremfor oppfølging av administrative rutiner, skriver Bilnytt.no. De mange betalingsanmerkningene har medført at Bisnote Credit har nedgradert Tesla Motors Norway til B, «kreditt mot sikkerhet».- De faller altså utenfor kredittverdig sone, hvilket i stor grad kan forklares gjennom totalt åtte registrerte betalingsanmerkninger på til sammen drøyt 60.000 kroner. Selv om det ikke er snakk om enkeltvis veldig store beløp, og de fleste relaterer seg til transport og logistikk, må betalingserfaringen betegnes som dårlig, sier adm. direktør i Bisnote Credit, Frode Berg, til Bilnytt.no.Betalingstrøbbel til tross, Tesla ligger an til å omsette for over én milliard kroner i Norge i 2013. Det er en meget solid vekst fra omsetningen på 25,2 millioner kroner i 2012.Få de siste bilnyhetene på Hegnar BILs Facebook-sider!

Nyheter
Næringsliv