+ mer
Land Rover Special Edition Defender LXV

Land Rover Defender med ny jubileumsmodell

Land Rover Defender feirer 65 år med jubileumsmodell. Bare 17 biler kommer til Norge.

Land Rover Defender kommer nå i "ny" versjon. Det dreier seg om en jubileumsutgave. I 1948 rullet den første Land Roveren, "HUE 166" ut på de engelske landeveier. Nå feirer 65-åringen med en Special Edition Defender LXV.I ærverdige forhold på Packington Estate sørøst for Birmingham feiret Land Rover sitt 65-årsjubileum tidligere i år. På festen ble en ny jubileumsutgave av den klassiske Defenderen vist frem: Land Rover Special Edition Defender LXV.Med to millioner Defendere solgt reflekterer romertallet i navnet (LXV) den stolte historien Land Roveren har i DNA-et sitt. Bilen kommer i kun 17 eksemplarer til Norge.Under panseret sitter en 2,2 liters dieselmotor, og bilen er utrustet med en 6-trinns manuell girkasse. Men det er på design det blir tydelig at Special Edition Defender LXV er laget for å skille seg ut, også blant andre Defendere. Den kommer blant annet kun med 16-tommers "Sawtooth" felger i Santorini-svart og farget frontfanger.Bilen kommer med sorte premium skinnseter med LXV brodert på hodestøttene, og også ratt og midtkonsoll er kledd i lær. Det er gjennomgående detaljer med unik brodering i oransje som gir bilen sitt spesielle utrykk.For den anglofile kan det nevnes at bilen har det britisk flagget som emblem i hekken. Den leveres også med en helt spesiell LXV jubileumsnøkkelring, fremgår det av en melding fra importøren.

Motor