+ mer
Fra Subaru Outback

Subaru skuffet over XV-salget

Forester-salget var bra, men Subaru er misfornøyd med XV-salget i 2013

Det har kommet flere nyheter fra Subaru det siste året. Informasjonsdirektør Stian Thrane i Subaru Norge sier seg fornøyd med salget av

- Vi har lansert, og den kom jo ærlig talt to-tre år senere enn vi ønsket, men sånn er det når diesel er et fremmed ord i Japan og USA, der Subaru selger mye biler, sier Thrane.Subaru har også lansert Impreza, men da den kun leveres med 1,6 bensin motor i Europa og Norge, har importøren valgt å ikke bruke mye energi på denne når det gjelder markedsføring eller PR.- Det vi er minst fornøyd med i 2013, er at salget av bestselgeren fra 2012, Subaru XV, har stoppet opp litt før vi ønsket. Vi tror det skyldes to ting, det ene er at syklusen på en bil nå er kortere en for få år siden, og at det har kommet mange fine konkurrenter i samme segment, sier Thrane.Han sier at man i 2014 har en ferskere "range" av biler enn på mange år. Blant de morsomme nyhetene finner vi Subaru WRX STI, som første gang blir vist på Detroit-utstillingen i januar.Så langt i år (per 16. desember) var det ifølge OFV registrert 3.124 Subaru i Norge, noe som gir en markedsandel på 2,3 prosent. Det er 8,9 prosent bak fjoråret.Subaru er nå landets 16. mest solgte bilmerke, bak Opel, men foran Honda.

Motor