VW e-Golf. Foto: VW

1.300 bestilte ny elektrisk Golf tirsdag

- Responsen på e-Golf har vært over all forventning, sier Anita Svanes hos Harald A. Møller AS

Tirsdag åpnet Volkswagen for bestilling av den nye elektriske e-Golf.- Responsen på e-Golf har vært over all forventning og vi hadde en historisk dag i går med 1.300 bestillinger, sier informasjonssjef Anita Svanes hos importøren Harald A. Møller ASI Norge vil Volkswagen e-Golf koste fra 244.200 kroner eksklusive frakt og leveringsomkostninger på 7.600 kroner.Avhengig av kjørerute, kjørestil og bilens last er rekkevidden på Volkswagen e-Golf på mellom 130 og 190 kilometer. Den elektriske motoren yter 85 kW/115 HK og har et dreiemoment på 270 Nm. 0-100 gjøres unna på 10,4 sekunder og gjennomsnittsforbruket er beregnet til 12,7 kWh/100 kmDirektør i Volkswagen, Ulf Tore Hekneby, uttalte i en pressemelding tirsdag at Volkswagen e-Golf blir en viktig modell for å nå den ambisiøse målsetningen om å bli ledende på ladbare biler.Svanes sier at importøren har et totalt mål for sine to elektriske modeller på over 5.000 biler (e-up! og e-Golf).- Vi antar at det blir noenlunde likt fordelt på de to modellene, sier hun.Så langt har man 2027 bestillinger totalt på den mindre e-up, hvorav 1.700 er kundesolgte.