+ mer
Jaguar XFR-S Sportbrake. Foto: Jaguar

Jaguar lanserer rå stasjonsvogn

Den engelske bilprodusenten lanserer sin råeste stasjonsvogn noensinne.

Med nye XFR-S Sportbrake lanserer Jaguar sin første høyytelses stasjonsvogn. Bilen skal vises på Geneva Motor Show i mars.Bilen, som er den tredje blant Jaguars vanvittige R-S-modeller, vil dermed slutte seg til XFR-S sedan i den eksklusive 300 km/t-klubben, skriver Jaguar i en fersk melding.Den henter ifølge produsenten elementer fra både XKR-S og nye F-Type Coupé - noe som bør love godt for kjøreegenskapene.
Jaguar XFR-S Sportbrake. Foto: Jaguar
X
FR-S Sportbrake har en 5.0-liters kompressormatet V8-motor på hele 550 hestekrefter, med et dreiemoment på 680 Nm.
Girkassen er en 8-trinns «Quickshift» automat.Det gir en akselerasjon fra 0 til 100 km/t på 4,8 sekunder, mens toppfarten er elektronisk begrenst til 300 km/t.Forbruket er oppgitt til 1,27 liter per mil, mens CO2-utslippet ligger på 297 g/km.
Jaguar melder ellers om spesiallagde dekk fra Pirelli, et 825 watts stereoanlegg med 18 høyttalere fra Meridian, 20" felger, og en rekke andre godbiter både over og under karosseriplatene.
Den norske prisen er ikke oppgitt, men med utgangspunkt i en prislapp på 82.495 pund (ca. 830.000 kroner) i Storbritannia er det bare å konstatere at dette blir dyrt.
Motor