Nissan Qashqai.

Nissan Qashqai får full pott

Nissan Qashqai får fem stjerner i Euro NCAPs krasjtest.

Euro NCAP har publisert pulibsert testresultatene for én ny bil; crossoveren Nissan Qashqai. Den får full score fem av fem stjerner.Qashqai får maksimal score for fører ved front- og sidekollisjon. Den gjør det også sterkt når det gjelder sikring av barn.Qashqai er utstyrt med Nissans Safety Shield-teknologi, som inkluderer en rekke førerstøttesystemer som antikollisjonssystem, førervarsling og gjenkjenning av trafikkskilt mm.Stjerne-rangeringen fokuserer på ulike kategorier av kjøretøyets sikkerhetsnivå, som samles til en totalscore. Dette gjør det lettere for forbrukere å vurdere ulike biler opp mot hverandre.Euro NCAP (European New Car Assessment Programme) er en uavhengig organisasjon etablert av europeiske transportmyndigheter, bilorganisasjoner, forsikringselskaper og forbrukerorganisasjoner. Organisasjonen gjennomfører kollisjonstester av nye biler og vurderer deres sikkerhet.