+ mer
Volvo Concepts Estate. Foto: Volvo

Volvo Concept Estate - forsmak på fremtiden

Dette er de første bildene av Volvos ferske konseptdesign.

Volvo har i dag sendt ut de første bildene av sin nye konseptbil, Concept Estate.Den følger det samme designspårket som man har sett i Volvos seneste konseptmodeller, men med interiørbilder avsløres også merkets nye designlinje innvendig.
«Den avslører for første gang hvordan interiøret i Volvos kommende modeller vil se ut og fungere», skriver selskapet i en fersk melding.
Det mest slående med interiøret er hvordan Volvos tidligere labyrint av knapper er byttet ut med en stor trykkskjerm.
Volvo Concept Estate. Foto: Volvo
- Å ikke måtte hanskes med knapper og kontroller for et økende antall funksjoner er som å bli satt fri fra et par håndjern, sier Volvos sjef for interiørdesign, Robin Page, i en kommentar, og fortsetter:- Dette har gjort det mulig å bygge en vakker interiørarkitektur rundt skjermen. Konseptbilen viser hvordan dette brukergrensesnittet vil bli integrert i vår nye generasjon av biler.
Volvo Concept Estate. Foto: Volvo
Tilbake til fortiden
Volvo skriver i meldingen at hekken på Concept Estate henter klar inspirasjon fra 1800 ES fra starten av 1970-tallet.- 1800-modellene er ikoniske Volvoer, kjent for sine vakre former og detaljering. Men at vi bruker elementer fra deres eksteriør og interiør har ingenting å gjøre med å være retro. Vi bruker disse lenkene til en strålende fortid for å skape en fremtid der ren skjønnhet blir en anerkjent del av Volvos identitet, sier designsjef Thomas Ingenlath i en kommentar.
Volvo Concept Estate. Foto: Volvo
Volvo Concept Estate får sin verdenspremiere under Geneva Motor Show neste uke.
Motor