+ mer
bmw 518d.

BMW kaller inn nesten en halv million biler

Den tyske bilprodusenten BMW kaller inn nesten en halv million biler for å rette en feil som kan gi alvorlig motorskade. I Norge er omkring 50 biler berørt.

Motorene på de berørte bilene har en svak skrue i sine sekssylindrede motorer.Det dreier seg om rundt 489.000 biler, hvorav 390.000 er solgt i USA eller Kina, opplyste en talsmann for BMW fredag. Ifølge talsmannen er det ikke meldt om ulykker forårsaket av motorfeilen, og eierne kan fortsette å kjøre i påvente av få svakheten fikset på verksted.Men bilførere får beskjed om straks å få bilen inn til sjekk for mulig motorfeil, hvis varsellamper skulle begynne å blinke. Bilene som er berørt, er av BMW-modellene 1, 3, 5, 6, 7, X3, X5, X6 og Z4.I Norge er det noen få slike biler, anslagsvis mellom 40 og 50, opplyser Kjetil Myhre i BMWs norske avdeling til NTB. Disse bilene vil også bli kalt inn for sjekk og eventuelt retting av feilen, sier han. (©NTB)
Motor