Audi med midtlivs-oppdatering av A7

Audi A7 Sportback ble lansert i 2010. Nå oppgraderes den store femdørs coupéen med nye former, nye motorer og ny teknikk, skriver Audi i en fersk pressemelding.Bilen er ved første øyekast temmelig lik utgående modell, men har blant annet fått ny grill, nye støtfangere foran og bak, nye eksoshaler og nye frontlykter.

Ifølge Audi er endringene med på å gi bilen skarpere linjer.
I tillegg blir LED-hovedlys nå standard, mens man kan velge Matrix LED som ekstrautstyr."Matrix LED lysteknologi, som først ble lansert på den oppgraderte versjonen av Audi A8 i fjor, består av en rekke individuelle LED-dioder som automatisk tennes, slås av eller dimmes avhengig av situasjonen. Dermed reagerer frontlysene ekstremt presist mot møtende trafikk samtidig som veien alltid belyses optimalt", heter det i meldingen.Innvending kan man nå velge i fem interiørfarger, uten at Audi utdyper noe mer rundt dette. Det skal også være nye muligheter i infotainment-systemet.
Nye motorer
Flere nye motorer erstatter de tidligere alternativene. Felles for de alle er lavere forbruk og bedre effekt, skriver Audi. V6-motoren 3.0 TDI kommer i flere versjoner, hvor minste alternativ blir 211 hk i kombinasjon med quattro permanent firehjulsdrift og automatgirkassen S tronic. Motoren leveres også i samme konfigurasjon med en effekt på 272 hk. Den kraftigste utgaven av 3.0 TDI-motoren har en biturbo og yter 320 hk, da i kombinasjon med quattro firehjulsdrift og tiptronic automatgirkasse. Blant bensinmotorene vil toppmodellen bli Audi S7 Sportback med en V8 4.0 TFSI på 450 hk.Denne har også cylinder-on.demamd teknologi, som sparer fire av åtte sylidnre ved lav belastning - dette for å bedre drivstofføkonomien.Bilen kommer til Norge over sommeren, men prislisten er foreløpig ikke klar.