+ mer

- Det er en merkelig påstand

Daglig leder i ZERO, Marius Holm, angriper utspillet om at Norge blir brukt som søppelplass for elbiler.

Norges elbilpolitikk er feilslått, uttaler Toyota-forhandler Henrik Baumann til Finansavisen i dag.

Han hevder blant annet at biler som er uselgelige andre steder i Europa blir sendt til Norge, som blir en søppelplass for elbiler.
Det mener daglig leder i ZERO (Zero Emission Resource Organisation), Marius Holm, er en merkelig påstand.- Elbiler har null utslipp, de er tre ganger mer energieffektive enn en tilsvarende hybridbiler, og de har flotte kjøreegenskaper. Dessuten dekker de store deler av transportbehovet til familier over hele landet, sier han til Hegnar.no.Han mener utspillet fra Baumann virker dårlig forankret i Toyota-systemet og viser til at Toyota er helt avhengig av de samme incentivene som elbiler har når de lanserer sine hydrogenbasert elbiler neste år.
- Hvis Baumann tror Toyota når sine utslippsmål med hybridteknologi, tar han ganske enkelt feil. Toyotas mål er nemlig null utslipp, og det er kun oppnåelig med elbiler basert på hydrogen eller batterier, sier han.
- Jeg synes Baumann burde støtte vårt arbeid med å forsterke avgiftsfordelene for pluginhybrider framfor å gå til angrep på elbilpolitikken som Toyota blir helt avhengige av når de skal lanserer sin hydrogen-elbil, sier Holm til hegnar.noHolm kjører selv en Toyota Prius pluginhybrid, som han mener er en utmerket overgangsløsning for de som ikke kan velge elbiler med begrenset rekkevidde.

Motor