+ mer
Elbiler i kollektivfeltet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

- Norge blir brukt som søppelplass for elbiler

Biler som er uselgelige andre steder i Europa blir sendt til Norge, mener bilforhandler.

Norges elbilpolitikk er feilslått, mener Toyota-forhandler Henrik Baumann. Han sier til Finansavisen at biler som er uselgelige andre steder i Europa blir sendt til Norge.Ifølge Baumann underbygger

at Norge blir brukt som søppelplass for elbiler.- Norge er det eneste markedet der det er mulig å selge elbiler ettersom Norge er det eneste landet som har så store incentiver. Med vårt høye avgiftsnivå på biler er det ingen andre som er i stand til å putte mer incentiver på elbilsalget enn Norge. Dermed blir bilene dyttet inn i det norske markedet, sier Baumann.– Det som slår meg er at de godene kjøperne av elbiler får er urettferdige. Det er faktisk ikke slik at elbilene er et godt nok alternativ for massene – det vil si majoriteten av markedet. De har et behovsmønster som gjør at de kjøper andre fornuftige lavutslippsbiler. Da er det rett og slett urettferdig at de skal måtte betale for elbilkjøperne, sier bilforhandleren.
Les hele artikkelen i Finansavisen fredag.

Motor