Foto: BMW

BMW i8 - herlig råskinn på sparebluss

BMW i8 er en liten revolusjon. Sportsbilen klarer 0-100 km/t på 4,4 sekunder, men har et forbruk på bare 0,2 liter.

BMW i8 seiler opp som en av de mest spennende bilnyhetene i 2014. Men det er ikke bare selve bilen som er interessant. i8 er en helt ny måte å tenke bil på. Det gjelder tankegangen bak bilen, design, materialvalg og drivlinjen."The first sustainable sports car" og "The sports car of the 21th Century", sier produsenten.Den ladbare hybridbilen har ytelser som en sportsbil, men svært lave forbruks- og utslippstall. Og en hyggelig pris, sett med norske øyne.i8 er utstyrt med én bensinmotor og to elmotorer. Tro det eller ei, bilen som klarer 0-100 km/t på bare 4,4 sekunder er utstyrt med en tre-sylindret bensinmotor på 1.499 cm3 på 231 hk (170 KW). Legg til el-motor på 96 KW, så blir den samlede effekten 362 hk (266 KW). Sammen blir dette krutt!Under vår prøvekjøring i Nord-Italia fikk vi bare en liten smakebit på hva bilen er kapabel til. Akselerasjonen er formidabel. Den ene elmotoren sørger for at du har full kraft fra første stund. i8 er en lyskryss-racer av rang.I det hele tatt trenger du lite plass for å komme opp i fart. Vi foretok et sjåførbytte i en av de korte parkeringslommene på Autostradaen. Til tross for tett trafikk trengte vi bare noen få meter for å fylle en liten glippe i trafikken som gikk i over 100 km/t.

Les også