+ mer
Jaguar XE. Foto: Jaguar

Jaguars mest effektive noensinne

XE markerer forbruksrekord for Jaguar.

Jaguarsin nye mellomstore sedan XE.Allerede i mars ble det klart at bilen vil bli den første i sitt segment med selvbærende aluminiumskarosseri, og den første bilen med Jaguars nye avanserte aluminiumsarkitektur, som ble vist frem for første gang i konseptbilen C-X17 på Frankfurt Auto Show i 2013.
Nå letter Jaguar ytterligere på sløret, og av en fersk pressemelding fremgår det at XE blir den mest drivstoffeffektive bilen fra den britiske produsenten noensinne.
I blandet EU-syklus skal XE nemlig bruke under 0,4 liter på milen, opplyser Jaguar.I tillegg skal CO2-utslippet ligget på under 100 g/km.Den lette aluminiumskonstruksjonen utgjør 75 prosent av bilens struktur, og får i pressemeldingen mye av æren for det lave forbruket.
Motor