Partiet har nå sendt inn forslag til nytt regelverk om luftforurensning til Stortinget. Der er et av hovedpunktene at norske kommuner som ønsker det, skal få hjemmel til å innføre egne regler om bruken av dieselkjøretøy.– Dieselmotorer er hovedproblemet når det gjelder lokal luftforurensning. Da må vi ha tiltak som går direkte mot dem, sier nestleder Ola Elvestuen i Venstre til .Bakgrunnen for forslaget er at dieselbiler har et mye større utslipp av NOx-gasser enn bensinbiler. Flere partier har tatt til orde for at dieselbiler skal kunne betale mer i bompenger enn andre biler, men Venstre vil gå enda lenger.Høyrelandsmøtet vedtok lørdag å åpne for at lokalpolitikere kan ta i bruk miljødifferensierte bompenger.Statssekretær i Samferdselsdepartementet John-Ragnar Aarset (H) sier Venstres forslag ikke er drøftet konkret ennå, men at problemstillingen har vært på blokka deres en stund. (©NTB)