Ja, det er Volvo XC90

Det er ingen tvil om at dette er nye Volvo XC90.

For første gang avslører Volvo bilder av fronten til helt nye XC90 SUV. Et særtrekk er de T-formede kjørelysene, som designteamet i Volvo Cars har døpt Tors hammer, etter formen på hammeren til den norrøne tordenguden Tor.- Alle som ser denne bilen i bakspeilet, vil umiddelbart se at de har en XC90 bak seg», sier Thomas Ingenlath, Senior Vice President Design i Volvo Car Group, i en melding.- XC90 er en bil som skiller seg ut på veien, slår han fast.Volvos helt nye XC90, som lanseres i Stockholm senere denne måneden, vil være den første bilen som bygges på Volvo Cars egen skalerbare produktplattform, Scalable Product Architecture (SPA).SPA har vært under utvikling hos Volvo de siste fire årene og er hjørnesteinen i selskapets pågående utviklingsplan, med investeringer på 11 milliarder dollar. SPA introduseres med helt nye XC90 og rulles deretter ut på flere modeller i fremtiden.SPA har to store fordeler; for det første gjør fleksibiliteten ved SPA at Volvos ingeniører og designere kan utvikle og introdusere en rekke nye og spennende designegenskaper. Dessuten forbedres kjøreegenskapene, det introduseres nye sikkerhetsfunksjoner, det tilbys innovativ teknologi og det skapes mer innvendig plass.- SPA og helt nye XC90 er håndfaste bevis på vår strategi for egenutvikling. XC90s enestående kombinasjon av luksus, plass, allsidighet, effektivitet og sikkerhet vil ta SUV-segmentet til nye høyder – akkurat som den originale XC90 gjorde i 2002, sier dr. Peter Mertens, Senior Vice President, Research and Development i Volvo Car Group, i en meliding.

 For det andre vil SPA endre hvordan Volvo lager biler i fremtiden – og gjør det mulig for en rekke ulike modeller, drivlinjer, elektriske systemer og teknologier, alle av ulik grad av kompleksitet – å monteres på samme skalerbare produktplattform. Dette skaper stordriftsfordeler.- SPA gir oss en ny teknologisk start. Rundt 90 prosent av komponentene i helt nye XC90 og kommende modeller er nye og unike. Vi hever listen helt til toppen av premiumklassen hva gjelder kvalitet og teknologi på alle vitale områder, sier dr. Mertens.SPA fjerner tidligere designbegrensninger på områder som akselavstand, overheng, kjøretøyvekt og høyden på fronten.

Les også