Kia Sorento i ny helt drakt

Tredje generasjon av Kia Sorento er rett rundt hjørnet

Tredje generasjon av Kia Sorento har blitt lengre, lavere og bredere enn forgjengeren. Den har mer innvendig plass og flere innovative løsninger.Det nye utseendet er en videreutvikling av dagens modell, og har designelementer inspirert av konseptbilen Kia Cross GT som ble vist på Chicago Auto Show i fjor. Det er Kias designsenter i Namyang i Sør-Korea som har ledet utvikling og design av nye Kia Sorento, men i tett samarbeid med Kias designsenter i Frankfurt, Tyskland og Irvine, California.Fronten på nye Sorento har fått en større grill med tredimensjonalt diamantmønster, og lengre lykter. Lavere taklinje og en bredere hekk gir ifølge importøren bilen en tøffere og mer sporty utseende.Lengden er økt med 95 mm til totalt 4.780 mm og høyden er redusert med 15 mm til 1.685 mm. Også akselavstanden har økt og har blitt 80 mm lengre, noe som sikrer bedre plass til passasjerer på alle tre seterader.Helt nye Sorento vises for første gang i Korea i slutten av august, og får Europa-première på Paris Motor Show torsdag 2. oktober.

 

Les også