Kina innfører kreativ straff for feil bruk av frontlys

Kinesisk politi bruker den gamle forklaringen om at straffen skal passe forbrytelsen, når sjåfører som blinker unødvendig med frontlysene skal gjennomgå samme «lidelse».

Motor

Lovovertredere må se inn i sterkt lys i fem minutter hvis de har brukt lysene på bilen feilaktig, opplyser kinesisk trafikkpoliti på det sosiale nettstedet Sina Weibo, Kinas versjon av Twitter.Straffen skal være en «passende opplevelse» som får overtrederen til å innse hvilken skade slik bruk av frontlys kan føre til, heter det i oppdateringen fra politiet.Bot i tilleggSom om ikke «øye for øye»-straffen var nok, må overtredere også høre på når politiet forklarer hvordan man skal bruke frontlys riktig. I tillegg blir det utskrevet en bot på 300 yuan – som omtrent er samme sum i norske kroner.Oppdateringen fra politiet inkluderte et bilde av en mann som sitter på en rød plaststol og ser inn i et kraftig lys. Lyset skal komme fra en politibil, og det står en uniformert politimann like ved.Bil-boomBilbruken har skutt i været i Kina, sammen med landets kraftige økonomiske vekst. Kinas økonomi har i løpet av de siste årene blitt verdens nest største, og landet er nå verdens største bilmarked.Bilsalget vokste i juli med 6,7 prosent til 1,62 millioner kjøretøyer. I de sju første månedene i 2014 ble det solgt over 13 millioner biler.I 2013 ble det totalt solgt nesten 22 millioner biler i landet. (©NTB)