Foto: Knut Opeide

Ordfører tør ikke kjøpe elbil

Ordføreren i kommunen med desidert flest elbiler i Norge tør ikke kjøpe elbil selv.

Trodde du Asker eller Bærum lå på elbiltoppen i Norge? Da tar du feil. Asker ligger på tredje plass, mens Bærum er helt nede på 10. plass når man regner i forhold til folketall.Finnøy i Rogaland troner øverst på oversikten, foran Averøy.Ordfører Gro Skartveit (V) på Finnøy har valgt å ikke kjøpe elbil.- Jeg skulle egentlig kjøpt elbil, men som styreleder i Finnfast og ordfører kan jeg ikke det. Det kunne blitt tolket som at jeg ikke vil være med i spleiselaget, sier ordføreren til Dine Penger.Skartveit er bekymret for unge familier som etablerer seg i kommunen og hva som vil skje dersom elbilfordelene ikke videreføres.- Det er blitt solgt nye boliger inkludert med elbilavtaler på Finnøy. Jeg er ikke redd for de som tjener godt og kjøper bil til en million kroner. Men her bor vanlige mennesker som kan få store kutt i økonomien sin i 2017, sier hun.96 prosent av Finnøytunnelen skal betales med bompenger. En passering koster 150 kroner for en vanlig personbil. 

Les også