+ mer
Tesla-sjef Elon Musk. Foto: Scanpix

Trøblete år med Tesla

For et år siden fikk Teslas Model S den beste ratingen en bil noen sinne har fått av non-profit organisasjonen Consumer Reports. Nå har CR eid en Model S i ett år – og problemene har stått i kø.

I 2014-testen mener Consumer Reports at Teslaen deres har hatt «mer enn sin andel trøbbel».Rett før bilen skulle på service for 12000 kjørte miles opplevde Consumer Reports ifølge USA today at dataskjermen gikk i svart. For de fleste biler betyr dette at man må klare seg uten GPS og stereoanlegg. Men på en Tesla styrer skjermpanelet en rekke av bilens nøkkelfunksjoner.Consumer Reports skal også ha fått fikset et knirkende tak og låsen på bagasjerommet. Problemene har for øvrig blitt løst og dekkes av garantien.Til tross for barnesykdommene sier Consumer Reports at de ikke vil gjøre noe med ratingen for Model S sin pålitelighet før de har fått tilbakemeldinger fra andre Tesla-eiere. Dermed er bilen fortsatt en av de beste nye bilene organisasjonen har testet.«Vi hadde definitivt noen kvalitetsproblemer i starten da vi ennå fant ut hvordan vi skulle lage Model S», sa Tesla-sjef Elon Musk ifølge USA Today i et telefonintervju med analytikere forrige måned.Musk påpekte at de har hatt problemer med vibrasjon i bilen som følge av en kabel som ikke var ordentlig festet, og at Tesla har fikset problemer rundt differensialen på en del biler. Han forteller også at ingeniørene i Tesla har ukentlige møter om kvaliteten. Målet er å lage en bil som aldri trenger service.  

Motor
Les også