120 nordmenn bestilte XC90 - utsolgt på 60 min.

Klokken fire onsdag ettermiddag startet salget av Volvo XC90 First Edition verden over. Etter mindre enn 60 minutter var nær samtlige bestilt eller reservert.

1 927 eksemplarer blir produsert av spesialmodellen Volvo XC90 First Edition, alle individuelt nummerert. Antallet gjenspeiler året da Volvo ble etablert.

120 kunder i Norge er blant de heldige eierne av denne helt spesielle utgaven av helt nye Volvo XC90, opplyser bilprodusenten i en fersk melding.
- Interessen verden over for helt nye Volvo XC90 har vært formidabel siden lanseringen i Stockholm tirsdag forrige uke. Volvo-forhandlere i hele Norge har også meldt om stor interesse for denne bilen. Derfor er vi ikke overrasket over hvor fort omtrent samtlige 1 927 Volvo XC90 First Edition faktisk ble bestilt eller reservert via volvocars.com, på mindre en seksti minutter, sier PR- og informasjonsdirektør Rune Gutteberg Hansen i Volvo Cars Norway i en kommentar.- Og vi er selvfølgelig veldig glade og stolte over at 120 utgaver av XC90 First Edition finner veien til Volvo-kunder i Norge, via forhandlerne våre over hele landet. Bilene er nummererte fra 1 til 1 927, dermed er hvert enkelt eksemplar helt unik. Det vil aldri bli produsert flere enn disse 1 927 utgavene av Volvo XC90 First Edition, legger han til.
For de som ikke fikk kjøpt sin Volvo XC90 First Edition onsdag finnes fortsatt muligheter, skriver Volvo.
- Kundene kjøper bilen via internett og må gjennomføre ulike steg i bestillingen innen en bestemt tid. Derfor kan noen biler fortsatt bli ledige for salg via internettportalen til Volvo Cars.Volvo XC90 First Edition koster 1 000 000 kroner. Bilen har da syv seter, høyeste utstyrsnivå, 225 hk dieselmotor, firehjulsdrift, åttetrinns automatkasse og et CO2-utslipp på om lag 152 g/km (NEDC kjøresyklus). Helt nye Volvo XC90 starter på 725 000 kroner, og kommer til Norge i april.

Les også