Audi må reparere 70.000 biler etter bremsefeil

Audi tilbakekaller 70.000 biler, over 700 av dem i Norge, etter at det er oppdaget en feil som kan føre til at det kreves større kraft på bremsepedalen for å få full effekt.

Feilen gjelder biler av typene A4, A5, A6, A7, Q5 og Q7 med treliters TDI-motor og som er produsert fra mars til desember 2012. Til sammen 704 av bilene har norske skilter, skriver

.Audi understreker at feilen ikke fører til bremsesvikt, men at føreren vil kunne merke at bremsekraftforsterkeren har redusert effekt. Det kan skje dersom en membran er skadet og man derfor må tråkke hardere på bremsepedalen enn vanlig.– Det er ikke registrert noen ulykkestilfeller grunnet denne feilen, sier informasjonssjef hos den norske importøren Harald A. Møller, Marius Tegneby.Bilene må på verksted for skifte av en vakuumrørledning, en jobb som tar en halvtime og som bileieren slipper å betale. (©NTB)

Les også