Christen Sveaas gjør Range Rover til prinsippsak

Christen Sveaas bruker flere hundre tusen på en "prinsippsak" om en avbestilt Range Rover til 2,3 millioner.

Christen Sveaas. Foto: Eivind Yggeseth, Finansavisen.
Motor

Milliardær Christen Sveaas (58) mener luksusbilforhandleren Insignia har stukket av med 110.000 av et depositum på 230.000 kroner for en avbestilt Range Rover Sport til 2,3 millioner kroner, skriver DN.Sveaas bestilte luksusbilen i fjor, men da Insignia ikke kunne leveres den på den tiden Sveaas ønsket, valgte han på høsten å avbestille bilen. I stedet handlet han fra Insignias konkurrent.– Vi var ikke i tvil om at depositumet skulle tilbakebetales, sa Sveaas i Oslo tingrett tirsdag.Insignias advokat Steinar Backe er ifølge avisen sikker på at selskapet vil bli frifunnet.– Insignia har hatt et fortjenestetap, det ligger i dagen når bilen ennå ikke er solgt, sier han.Tingrettsdommer Inger Kjersti Dørstad reagerte da Sveaas’ advokat Håkon Ustaheim la frem saksomkostningene.– 260.000 kroner i saksomkostninger for en én dags rettssak med 110.000 kroner i tvistebeløp er ekstremt høyt, sa Dørstad.Sveaas kaller det en prinsippsak.Se sommerintervjuet med Christen Sveaas på HegnarTV