Den nye folke-SUV-en fra Land Rover

Land Rover Discovery Sport leveres med fotgjenger-airbag og 5+2 seter.

I dag er det internasjonal lansering av Land Rover sin nye Discovery Sport.5+2 seter, multi-link bakhjulsoppheng, et optimalisert motorprogram og klassens første fotgjenger-airbag er noen av nyhetene i hva som kan kalles den mest allsidige og kapable kompakte premium-SUVen i sin klasse, heter det i en melding fra importøren.Bilen er den mest allsidige og brukertilpassede blant kompakte premium-SUV-er som skal lanseres, hevdes det.Discovery Sport blir det første medlemmet i en helt ny Discovery-familie fra Land Rover.- Vår største utfordring har vært å kombinere progressivt design og overlegne kjøreegenskaper med den allsidigheten som vi vet er avgjørende for de som velger en SUV. Disse egenskapene skal møtes i harmoni, og det synes vi at vi har lykkes med i Discovery Sport, sier Gerry McGovern, designsjef på Land Rover.En nyutviklet multi-link bakhjulsfjæring gjør at bilen har eksepsjonelle kjøreegenskaper på både fast underlag og ikke minst der Land Rover historisk har løst sine mest utfordrende oppgaver: Offroad. Med Land Rovers unike Terrain Response-teknologi og evne til å kjøre i inntil 60 cm høyt vann har Discovery Sport de beste on- og offroad egenskapene i sin klasse, heter det.Active Driveline-systemet skifter ubemerket mellom to- og firehjulskjøring og tilpasser seg automatisk for optimalt drivstofforbruk og terrengkjøring.De eksisterende firesylindrede bensin- og dieselmotorene kommer i tilpassede versjoner og senere i 2015 kommer også en effektiv ED4 turbodieselmotor med CO2-utslipp på 119 gram per km. Discovery Sport leveres dessuten med en 9-trinns automat eller 6-trinns manuelt gir, og man kan også velge mellom to- og firehjulsdrift.Discovery Sport kommer på norske veier og terreng i begynnelsen av 2015. Prisene er ikke klare.Vi registrerer at prisen i England starter under 30.000 pund for en eD4-variant med tohjulstrekk.  I samme land koster dagens Freelander fra 28.000 pund, mens Evoque koster fra 29.000 pund.I Norge koster Freelander fra 450.000 kroner og oppover.

Les også