Den tøffeste el-"bilen" på gaten fra neste uke

35 Toyota i-ROAD og 35 Toyota Auto Body COMS vil være tilgjengelig i bildelingsprosjekt.

En ny type urban mobilitet basert på ultra-kompakte elektriske kjøretøyer koblet sammen med offentlig transportmidler starter snart i Grenoble i Frankrike. Bildelingsprosjektet kalles “Cité lib by Ha:mo”.De fem partnerne i forbindelse med prosjektet er Grenoble by og metroområde, EDF og datterselskapet Sodetrel, Toyota Motor Corporation og bildelingsaktøren Cité lib. Det treårige testprosjektet benytter kompetanse fra alle de fem partnerne.35 Toyota i-ROAD og 35 Toyota Auto Body COMS vil være tilgjengelig for korte turer i byen, støttet av 27 ladestasjoner som er installert og betjent av Sodetrel.Totalt er det 120 ladepunkter for prosjektet og 41 for andre plug-in biler som vil bli en del av byens transport-infrastruktur. En enkel prisingsmodell kalt “3, 2, 1 euros” for respektive den første, andre og tredje 15-minuttersperioden vil tilbys innbyggerne i Grenoble. For holdere av årskort vil prisene reduseres til henholdsvis 2+ 1 euro for første og påfølgende 15-minuttersperiode.Tjenesten Cité lib by Ha:mo starter opp 1. oktober 2014.- Er det noe håp om at vi ser i-ROAD eller lignende prosjekter i Norge?- Foreløpig vil prosjektet pågå i Grenoble i tre år, men vi tror absolutt dette kan være interessant i Norge også. Forutsetningen er at vi får med oss de store byene og kollektivtransporten der på et slikt samarbeid som gir en merverdi til brukerne. Tanken er å tilby en elektrisk i-ROAD på de siste kilometerne til jobb eller studiested, og til småturer i løpet av dagen. Dette vil kunne spare mye tid for mange. Nå i første omgang avventer vi mottagelsen fra brukerne i Grenoble før det blir bestemt om prosjektet skal utvides, sier informasjonssjef Espen Olsen i Toyota Norge til Hegnar.no.

Les også