Nissan LEAF på rekke og rad

Disse Kiwi-butikkene får hurtiglader

50 KIWI-butikker får hurtigladere for elbiler. Her kommer de første.

I dag åpner KIWI Norge sin første miljøbutikk på Auli i Romerrike. En del av miljøtiltakene KIWI har gjort, er installering av første hurtiglader i prosjektet «Grønn parkering». Nissan og KIWI samarbeider omkring prosjektet som er det mest omfattende hva gjelder utbygging av infrastruktur for hurtiglading. Hurtigladerne vil tilby multilading, det vil si ulike ladeløsninger og vil kunne brukes av de aller fleste modeller på markedet i dag.Minimum 50 hurtigladere med universell landing- For Nissan er det meget positivt at vi med dette samarbeidet har mulighet til å være med og bygge ut infrastrukturen, slik at elbilkunder får flere lademuligheter, og kan bruke elbilen sin i enda større grad og på lengre turer, sier Rune Pedersen, country manager for Nissan i Norge, i en pressemelding.- Miljø er viktig for Kiwi, og vi ønsker å gjøre det enklere for kundene våre å velge miljøvennlig. Vi er ekstra glade for å kunne åpne den første hurtiglader for elbiler på vår første miljøbutikk her på Auli, sier KIWI-sjef Jan Paul Bjørkøy. Minimum 50 hurtigladere vil installeres i utvalgte butikker landet rundt. Hurtigladerne, som leveres av Nissan, kan lade opp et normalt batteri inntil 80 prosent på kun 30 minutter.Nissan, som blant annet står bak landets mestselgende elbil, Nissan LEAF, har utviklet en hurtiglader som ivaretar CHAdeMO-standard (som Nissan, Citroen, Mitsubishi og Peugeot benytter), AC-standarden som brukes av Renault og CCS-standarden til Volkswagen og BMW. Tesla vil også ha mulighet for å lade på CHAdeMO-standard ved bruk av adapter. Det finnes ingen eksisterende hutigladere i dag med tre ladeløsninger, og ladere med alle ladestandarder vil være et forenklende ledd i elbilisters hverdag.Prosjektdeltakerne Nissan står for størstedelen av investeringen i oppbyggingen av ladestasjonene, mens Kiwi tilbyr gratis lading for elbileiere ut 2014. Renault og Volkswagen støtter med midler for å få installert egne ladeløsninger.Nissan har engasjert Infratek for arbeidet med alt forarbeid og selve installeringen av laderne, mens Fortum vil være operatør av laderne etter at de er oppe og i bruk.De neste hurtigladerneProsjektet Grønn parkering innebærer at minimum 50 universelle hurtigladere bygges ut ved KIWI-butikker landet rundt. Auli er første KIWI-butikk som får laderen på plass, men deretter kommer flere hurtigladere fortløpende og de første stedene de etableres er Oslo, Drøbak, Frogner, Modum, Ullensaker, Noresund, Sokna, Billingstad, Trondheim og Kritiansand. Mer detaljert informasjon om de kommende KIWI-butikker som får hurtigladere innen kort tid:

STEDBUTIKK
OsloOsloKIWI MØLLAKIWI MØLLAThorvald Meyersgate 11Thorvald Meyersgate 110555 Oslo0555 Oslo
DrøbakDrøbakKIWI ULLERUDSLETTAKIWI ULLERUDSLETTALoimaaveien 1Loimaaveien 11447 Drøbak1447 Drøbak
Sørum/FrognerSørum/FrognerKIWI FJELLBOKIWI FJELLBOFjellboveien 1Fjellboveien 12016 Frogner2016 Frogner
ModumModumKIWI ÅMOT SENTRUMKIWI ÅMOT SENTRUMStålfjæra 1Stålfjæra 13340 Åmot3340 Åmot
UllensakerUllensakerKIWI KB KLØFTAKIWI KB KLØFTATrondheimsveien 62Trondheimsveien 622040 Kløfta2040 Kløfta
NoresundNoresundKIWI NORESUNDKIWI NORESUND3536 Noresund3536 Noresund
RingerikeRingerikeKIWI SOKNAKIWI SOKNAHallingdalsveien 30Hallingdalsveien 303534 Sokna3534 Sokna
AskerAskerKIWI BILLINGSTADKIWI BILLINGSTADBillingstadsletta 61Billingstadsletta 611396 Billingstad1396 Billingstad
TrondheimTrondheimKIWI NARDOBAKKENKIWI NARDOBAKKENNardobakken 2Nardobakken 27032 Trondheim7032 Trondheim
KristiansandKristiansandKIWI SØRLANDSPARKENKIWI SØRLANDSPARKENBarstølveien 60 ABarstølveien 60 A4636 Kristiansand4636 Kristiansand

Les også