+ mer

Her er flunkende nye Jaguar XE

Jaguar XE går rett inn i det tøffe BMW 3-serie-segmentet. Sjekk bildene her.

Publisert 9. sep. 2014 kl. 05.48
Oppdatert 9. sep. 2014 klokken 06.26
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 281 ord
Jaguar XE er blitt avslørt for verden under en stjernespekket begivenhet i Earls Court i London mandag kveld."Som en ekte «driver’s car» definerer den bakhjulsdrevne Jaguar XE sportssedanen som konsept, takket være den avanserte lettvektskonstruksjonen, den strømlinjeformede designen, den luksuriøse kupeen og de enestående kjøreegenskapene", heter det i en melding fra importøren.Toppmodellen blir den høytytende S-versjonen.XE S bar en supercharged 3.0-liters V6-motor på 340 hk og et moment på 450 Nm.Den er satt opp med en 8-trinns automatisk girkasse med girvelger bak rattet som gir føreren umiddelbar kontroll over bilens utrolige krefter. XE S akselererer fra 0 til 100 km/t på bare 5,2 sekunder og er elektronisk begrenset til en toppfart på 250 km/t.- Jaguars posisjon som den ledende premium-produsenten av biler i aluminium ga oss muligheten til å utvikle en lett og stiv karosseristruktur som er banebrytende i sin klasse. Den gjør det mulig for XEs avanserte chassisteknologi å levere en helt unik balanse mellom smidighet og raffinement som hittil bare har vært å finne i dyrere biler, sier Kevin Stride, Vehicle Line Director, Jaguar XE.Jaguar XE gjør kraftig bruk av aluminium, og den er den første modellen som er utviklet på bakgrunn av Jaguar Land Rovers nye moduloppbygde arkitektur.Den kommer ifølge meldingen til å sette en ny standard for kjøredynamikk i mellomklassen. Den lange akselavstanden og lave sitteposisjonen gir perfekte proporsjoner og en strømlinjeformet, coupé-aktig profil.Utover XE S kommer det andre modeller med de effektive 2.0-liters firesylindrede bensin- og dieselmotorene som kombineres med 6-trinns manuelle og 8-trinns automatiske girkasser.Dieselmotorene, som er del av Jaguars helt nye Ingenium-motorfamilie, har CO2-utslipp fra 99 g/km.Alle detaljer om hele XE-serien avsløres under bilutstillingen i Paris i oktober.Jaguar XE kommer på markedet i 2015.