Høyre vil straffe forurensende kjøretøy i Oslo

Oslo Høyre vil gjøre det dyrere å kjøre miljøfiendtlige biler og tungtransport gjennom hovedstaden.

Oslos nye ansikt Barcode fotografert i solnedgangen søndag. Oslo, Barcode, Bjørvika , Sørenga Operaen, Plaza, Postgirobygget. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Motor

Lokallagets mål er å få tungtransporten til å kjøre gjennom Oslo utenom rushtiden fordi de forurenser ekstra mye når de stamper i kø. Det er også et mål for Oslo Høyre å få ned gjennomgangstrafikken av store kjøretøy gjennom byen, melder NRK.Økt bompengeavgift gjennom hele døgnet for eiere av biler med høye miljøutslipp er enda et forslag i Oslo Høyres utkast til kommunevalgprogram. Forslaget skal nå ut på høring.Partiet varsler en ny æra i miljøpolitikken og ønsker også å bygge ut kollektivtrafikken ytterligere, få flere til å sykle og gå, gjøre hus mer energieffektive og få folk til å kildesortere mer. (©NTB)

Nyheter
Politikk