+ mer
BMW 730d xDrive i sitt rette snøelement

Kjør bil som en millionær

Uten at det koster mer enn en helt vanlig familiebil

Er du én av de mange som er på jakt etter en familiebil til rundt en halv milllion? Det finnes en flora med spennende kandidater der ute, som en bra utstyrt VW Passat, Skoda Superb, BMW 3-serie eller kanskje en kompakt-SUV a la Toyota RAV 4 eller Ford Kuga.Eller så kan du tenke litt utenfor boksen.  Har barna vokst ut av barnevogna? Eller du må ikke nødvendigvis frakte noe fra Ikea?Et tips er å se på en brukt bil, hvor første eier har tatt det verste verditapet. Hva med en "direktørbil"?Det finnes mange nydelige biler der ute som ser ut som om de forlot fabrikken i går, men som ikke koster mer enn en helt vanlig bil.Vi nevner i fleng Audi A8, Mercedes S-klasse, Jaguar XJ og BMW 7-serie. Legger du på litt penger, kan du kanskje få en Porsche Panamera til en overkommelig pris.Du finner flere gode kjøp i Norge, men dersom du vil spare en slant og få et større utvalg, finnes det uendelig mange muligheter i for eksempel Tyskland.Vi har sett nærmere på noen tre år gamle biler som var i millionklassen da de var nye. Nå får du dem for halve prisen.Fire av fem av bilene i eksemplene er utstyrt med firehjulstrekk, mens Jaguar-en har drift på bakhjulene.

 Når du handler bil i Tyskland må du selvfølgelig ta høyde for at bilene er kjørt hardere på Autobahn enn på krøtterstiene her hjemme, at garantien ikke nødvendigvis er like god og at du både må få fraktet bilen hjem og utstyre den med vinterdekk. Dessuten kan prisen på forsikring, service og reservedeler være betydelig høyere enn på en "vanlig" bil.  Bilen er heller ikke like kurant som bruktbil når du en gang skal selge den.Uansett hvordan du vrir og venter på det, får du mye bil for pengene om du velger en brukt direktørbil, enten du kjøper den i Norge eller utlandet.Dessuten får du "nybil"-skilter du kan lure naboen med. Som vi skrev i forrige uke, er det også viktig at du velger "rett" beregningsmetode når du importerer bilen.  På denne type biler vil det som oftest lønne seg å velge "Alternativ beregning", i stedet for den vanlige tabellen.PS: Bilene i eksemplene er tilfeldig utvalgt fra tyske forhandlere. Eksemplene og avgiftsberegningene er hentet fra
  

Motor
Les også