Kraftigere motor og nytt design - X3 har blitt voksen

BMW har kommet med en ny versjon av X3. Dermed har en god bil blitt enda bedre.

BMW X3 er en av de mest solgte SUVene på det norske markedet, og i sin klasse er den kun slått av Volvo XC60. Her snakker vi imidlertid om et ganske betydelig gap - mens Volvoen er landets 21. mest solgte bil så langt i år med 1.396 biler, er X3 nummer 31 med 931 biler.Tredjemann i trekløveret av kompakte premium-SUVer er Audi Q5, men denne må vi helt ned på 42. plass over landets mest solgte biler for å finne.Både XC60 og Q5 har blitt fornyet i løpet av de siste par årene, og nå er det tid for facelift også for BMWen.Dette er nyttNye X3 er oppgradert på en rekke områder. Blant de viktigste er at SUV-en blir utstyrt med BMWs nye generasjon biturbo diesel-motorer som gir lavere forbruk og utslipp. Alle motorer, bensin som diesel, er nå tilpasset de nye Euro 6-standardene.BMW X3 sDrive18d med 150 hk og tohjulstrekk får dermed et utslipp på 124 gram CO2 per kilometer, mens toppmodellen xDrive35d med 313 hk, som klarer 0-100 km/t på 5,3 sekunder, får et utslipp på 157 gram.Bilen vi har prøvekjørt, xDrive20d, blir trolig volummodellen i Norge. Her snakker vi et CO2-utslipp på 136 gram per kilometer.

Utseende
Motor og kjøreegenskaper
Interiør
Konklusjon

Les også