+ mer

Nå kommer Opel Karl

Opel Adam og Corsa får en bror kalt Karl.

Publisert 11. sep. 2014 kl. 09.36
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 162 ord
Femte generasjon Opel Corsa, og designvinneren Opel ADAM får nå et nytt familiemedlem. Fra sommeren 2015 vil Opel ha en ny liten femdørs bil: Opel Karl. Med Karl, ADAM og nye Corsa, alle lansert innenfor en periode på 30 måneder, vil Opel ha sin sterkeste portefølje i segmentet for småbiler noensinne. Dermed vil Opel-familien dekke alle krav og behov i klassene for små biler, hevder den norske importøren.Med en lengde på omtrent fire meter, byr Corsa på strålende komfort og en fin balanse i forholdet mellom utvendig størrelse og innvendig plass, heter det. Tilgjengelig med familievennlig femdørs karosseri, eller i sportslig tredørs versjon. Superkompakte Opel Karl måler 3,68 meter og er dermed minstemann i utvendig lengde. Karl er oppkalt etter en av Adam Opels sønner, mannen som startet selskapet i 1862. Etter at Adam hadde gjort Opel til den største sykkelprodusenten i Tyskland, sørget sønnene Carl, Wilhelm og Friedrich for å starte bileventyret i 1898, og lanserte sin første bil året etter.