Nissan-nyheter i fleng

Nissan-suksessen i Norge fortsetter. Nå kommer flere nye modeller som skal ta markedet med storm.

Nissan har vært et av største vinnermerkene i Norge de siste årene. Den japanske bilprodusenten ligger nå på 5. plass med en markedsandel på 6,6 prosent. Salget har økt med 20 prosent fra samme tid i fjor.Man skal ikke lenger tilbake i tid enn til 2011 for å finne Nissan helt nede på 10. plass. Da var det kjempesuksessen Qashqai som dro lasset. Samme år kom også elbilen Leaf på markedet. Den har alene løftet Nissan til nye høyder. Så langt er det registrert over 14.000 Leaf i dette landet. Per i dag er Leaf landets tredje mest registrerte bilmodell, i det Tesla Model S er i ferd med å passeres.Den ferske Nissan Norge-sjefen Rune Pedersen sier at de vil utvide organisasjonen med minst tre personer. Det skal satses på flåtesalg, varebiler og elbiler.

nissan norge-sjef
 
Nyheter i fleng
Det er liten grunn til å tro at Nissan vil falle særlig tilbake på registreringsstatikken fremover. På et pressemøte mandag presenterte Nissan-importøren tre nye modeller de har stor tro på., som både kommer som femseter og varebil, blir et alternativ for dem som vil kjøre elektrisk, men som trenger en større bil., som både kommer med to- og firehjulstrekk, kan bli en stor suksess. Den er litt større enn Qashqai, som kom i helt ny drakt tidligere på året.Markedssjef Frode Langli i Nissan Norge har stor tro på at mange av kundene vil velge bilen med tohjulstrekk, til tross for at bilens offroad-egenskaper blir fremhevet.Den norske drømmekombinasjonen 4x4 og automat blir derimot ikke tilgjengelig i X-Trail.- Vi har meldt tilbake til fabrikken at vi ønsker dette, men har ikke informasjon om at denne kombinasjonen vil bli levert, sier han.
- Viktig for merkevaren
noe som blant annet betyr at bagasjeplassen er økt med 40 prosent.- Flere sier den er kul enn stygg, sier markedssjefen.Han mener Juke er viktig for merkevaren. Hele 85 prosent av Juke-kundene er nye for Nissan-merket.
Golf-konkurrent kommer
VW Golf-konkurrent Nissan Pulsar vises offisielt frem på Paris-utstillingen i oktober, men allerede mandag var det mulig å ta bilen i øyensyn på Henie Onstad-senteret i Bærum.

Les også