Haakon J. Marthinsen, leder for Autolease Norge. Foto: Autolease

Ser devaluering av bruktbilmarkedet

- Det vil skje en devaluering av bruktbilmarkedet, sier Haakon J. Marthinsen i Autolease.

Ifølge VG er bruktbilprisene under kraftig press. På ett år er nedturen på 5,8 prosent.- Det vil skje en devaluering av bruktbilmarkedet. Alt skjer ikke over natten. Det er til dels kommet og vil komme sterkere etter hvert, sier Haakon J. Marthinsen, leder for Autolease i Norge.Han sier at flere velger å lease fremfor å kjøpe bil. Konsekvensen er at det kommer flere attraktive brukte leasingbiler på markedet. Det vil presse prisene på biler som er tre år og eldre, tror Autolease-sjefen. Markedsdirektør Marius Paus i Leaseplan sier at biler med lav engangsavgift, som miljøsnille bensin- og dieselbiler, samt elbiler, i større grad påvirkes av prisene i Europa ellers.

Les også