Slik blir "nye" Audi A6

Nå oppgraderes Audi A6-familien. Her er de største endringene.

Siste generasjon av Audi A6 ble lansert i 2011. Nå oppgraderes alle modellene med nye linjer, nye motorer og ny teknikk, skriver importøren i en pressemelding.De mest synlige oppgraderingene på eksteriørdesignen er den nye singelframe-grillen, de nye støtfangerne foran og bak, de nye eksoshalene og de nye frontlyktene og baklyktene. Alle disse elementene får nå skarpere linjer. Felger i størrelse opp til 20" understreker den sportslige designen.Xenon plus med LED-kjørelys blir nå standard på alle Audi A6-modeller. Audi tilbyr også full-LED og Matrix LED lysteknologi til de nye Audi A6-modellene. Matrix LED lysteknologi, som først ble lansert på den oppgraderte versjonen av Audi A8 i fjor, består av en rekke individuelle LED-dioder som automatisk tennes, slås av eller dimmes avhengig av situasjonen. Dermed reagerer frontlysene ekstremt presist mot møtende trafikk samtidig som veien alltid belyses optimalt.Innvendig byr de nye Audi A6-modellene på nye interiørfarger og kombinasjoner. Infotainment-systemet oppgraderes også med nye muligheter og løsninger. Med Audi connect kan bilens online-tjenester nå benyttes i 4G-hastighet. De nye Audi A6-modellene får også DAB+ (digital radio) som standard.Flere nye motorer erstatter de tidligere alternativene. Felles for de alle er lavere forbruk og bedre effekt. C02-utslippet er redusert med opp til 22 prosent.Nye Audi A6 Limousine og nye Audi A6 Avant leveres først med tre bensinmotorer fra 190 hk til 333 hk og fem dieselmotorer fra 150 hk til 320 hk. Flere motoralternativer og kombinasjoner vil følge senere.Lavest forbruk og utslipp får man med 2.0 TDI 150 hk under panseret. Da er drivstofforbruket 0,52 l/mil. Det tilsvarer et C02-utslipp på 109 g/km.V6-motoren 3.0 TDI kommer i flere versjoner, hvor minste alternativ blir 211 hk i kombinasjon med quattro permanent firehjulsdrift og automatgirkassen S tronic. Motoren leveres også i samme konfigurasjon med en effekt på 272 hk. Den kraftigste utgaven av 3.0 TDI-motoren har en biturbo og yter 320 hk, da i kombinasjon med quattro firehjulsdrift og tiptronic automatgirkasse.Vekten er også redusert på flere av de nye Audi A6-modellene. Med 1.8 TFSI 190 hk under panseret veier nå Audi A6 Limousine fra 1.535 kg. Modellene med 2.0 TDI 190 hk leveres med støtdemperfjærer i komposittmaterialet GFRP fremfor stål. Det gir en vektbesparelse på 4,4 kg.Spydspissene Audi S6 Limousine/Avant og Audi RS 6 Avant leveres med en V8 4.0 TFSI på henholdsvis 450 hk og 560 hk. quattro permanent firehjulsdrift og luftfjæring er standard på disse modellene.Nye Audi A6 allroad quattro får fire ulike V6-motorer, en bensinmotor og tre diesel-alternativer. quattro permanent firehjulsdrift og luftfjæring er standard også på disse modellene.I Norge åpnes det for bestilling av de nye Audi A6-modellene medio september. Prisene er ikke klare.- Nå i høst starter vi en massiv modelloffensiv med Audi, sier Audi-direktør Vidar Eriksen. – Vi har nettopp lansert oppgraderte Audi A7 Sportback, i oktober kommer nye Audi TT Coupé , i november kommer plug-in hybriden Audi A3 Sportback e-tron og i desember kommer de nye Audi A6-modellene. I tillegg vil ytterligere tre nye Audi modeller bli offentlige før jul. Vi kan også love en rekke nye og spennende modeller i 2015, avslutter Eriksen i meldingen.

Les også