Tar hybridenes kamp - vil ha elbil-avgifter på plug-in

Venster maner til kamp for hybridene. Varsler likestilling med elbiler.

- Venstre vil ved behandlingen av statsbudsjettet for 2015 foreslå at plug in-hybrider likestilles med elbiler i avgiftspolitikken. Det vil si at de får fritak for engangsavgift, mva-fritak og likt regelverk for firmabiler, sier Terje Breivik, nestleder og finanspolitisk talsperson i Venstre, til DN.Skulle endringene vedtas, vil eksempelvis en Volvo V60 Plug-in Hybrid gå fra dagens 600.000 til en pris på rundt 383.000 kroner. Da er engangsavgiften på 122.000 og merverdiavgift på rundt 95.000 kroner fjernet, skriver DN.Audi A3 e-tron vil på sin side gå fra 340.000 kroner til 260.000 kroner.- Det er kjempeinteressant at mellompartiene nå kommer på banen med de ladbare hybridene, sier nestleder i finanskomiteen og finanspolitisk talsmann i Arbeiderpartiet, Marianne Marthinsen, til avisen.Frps representant i Finanskomiteen, Gjermund Hagesæther stiller seg noe mer nølende.- Vi har varslet en helhetlig gjennomgang av bilavgiftene, og så er det jo sånn at fordelene elbilen har ikke vil vare for evig. Men jeg har ikke lyst å si noe mer konkret enn det. Vi registrerer at Venstre kommer med innspill, og så skal i snakke med dem videre både i budsjettbehandlingen og på andre møter, sier han til DN,

Les også