elbil, supercharger, lading, lader

Test: Tesla Model S på langtur

Teslas superlader-nett er bortimot genialt. Vi tok med oss en Model S der bilen er en sjeldenhet.

Vi husker godt første gang vi kjørte Tesla Model S. Det skjedde i juni i fjor, noen måneder før kundebilene var på veien. Oppmerksomheten var enorm. Sjelden har vi kjørt en bil som har skapt så mye interesse. Men det var den gang da. Nå virker det som om Tesla-en er en av de vanligste bilene på de store veiene rundt Oslo.I løpet av et drøyt år er det registrert hele 5.438 nye Model S i dette landet, noe som gjør Norge til det nest største landet for Tesla, i absolutte tall, bare slått av hjemlandet USA.Testbilen vi kjørte i fjor hadde amerikanske ladespesifikasjoner og kunne dermed ikke lades andre steder enn hos Tesla på Alnabru. Denne gangen ville vi teste ut som Teslaen faktisk kan brukes på langtur? Er superladerne lette å bruke? Og hvor langt kommer du på en «tank»?Da vi overtok bilen kunne displayet informere oss om at estimert rekkevidde var på 495 km. Da kan man i teorien komme ganske langt. Vår destinasjon var Göteborg, rundt 30 mil unna. På forhånd hadde vi sett oss ut noen ladealternativer. Etter litt småkjøring i Oslo før avreise, var rekkevidden begrenset til litt under 400 km. Med rundt 30 mil mellom Oslo og Göteborg, anså vi det som uproblematisk å kjøre hele strekningen uten lading.

Les også