+ mer
Foto: Scanpix

Bilavgiftene går ned

Regjeringen vil redusere bilavgiftene med 1,3 milliarder kroner, ifølge TV 2.

I forslaget til statsbudsjett for neste år foreslår regjeringen også å kutte drastisk i avgiften for å omregistrere biler. Ifølge kanalen vil denne avgiften bli redusert med 35 prosent. Vektavgiften for tyngre kjøretøy foreslås redusert.

55 mrd. til samferdsel
Regjeringen foreslår samtidig å øke bevilgningene til samferdsel med 5 milliarder til 55 milliarder kroner.Blant annet vil regjeringen skyte inn 40 milliarder kroner i nytt kapitalinnskudd til det såkalte infrastrukturfondet. Det skal blant annet finansiere veier og jernbaner.Fondet blir med dette på til sammen 70 milliarder kroner. Regjeringen har tidligere lovet å øke fondet til 100 milliarder kroner.– Regjeringen er dermed langt foran skjema for å øke fondet til 100 milliarder over fire år, heter det i forslaget til statsbudsjett.Særlig fylkesveiene får et løft gjennom både økte bevilgninger og mulighet til å ta opp større lån fordi staten forplikter seg til å betale rentene.Bevilgningene til veisektoren øker med 12,4 prosent. (©NTB)

Motor
Les også